Over Netconnect

Netconnect is een onafhankelijke Belgische installateur van datanetwerken en gestructureerde bekabeling. Het is een typisch Kempisch bedrijf van flexibele en harde werkers met een no-nonsense aanpak.

 

24 years, and counting: ons traject

Netconnect werd 17 december 1998 opgericht door Kurt Cavens en Filip Van Oeckel. Zij startten hun werkzaamheden vanuit hun thuisbasis aan het Zegbroek in Vorselaar.  Al snel breidde de tweemanszaak uit, en werden extra techniekers aangeworven. Een aantal van deze medewerkers van het eerste uur zijn nog steeds in dienst bij Netconnect en hebben ondertussen heel wat ervaring opgedaan.

De firma breidde uit en had meer ruimte nodig voor bureaus, werkplaatsen en opslag van materiaal. Er werden plannen gesmeed en uitgevoerd voor een nieuw gebouw en met veel energie verhuisde Netconnect op 10 mei 2004 naar de Pulsebaan in Pulderbos. Het jonge team kon nu opereren vanuit een spiksplinternieuw kantoor en magazijn.

De verhuis naar Zandhoven

De uitvalsbasis verhuisde, na een dikke 10 jaar voortdurende groei, in september 2015 naar de Vierselbaan in Zandhoven. Netconnect installeerde zich daar in een groter kantoorgebouw annex ruim magazijn. Voor de inrichting werd gebruik gemaakt van haar eigen kennis om de nieuwste technologieën qua IT-infrastructuur en milieu te implementeren.

In 2018 vierde Netconnect haar 20-jarig bestaan. De firma is ondertussen een stevig netwerkbedrijf geworden, expert in glasvezelbekabeling, en uitgegroeid tot specialist in wifi, inrichting datacenters, satellietontvangst, tv-distributie, hospitality services en installatie van camerabeveiliging. 

Kwaliteit & innovatie

Vandaag staat kwaliteit bij Netconnect met zo’n 55 gespecialiseerde werknemers hoog aangeschreven. De firma zorgt ervoor dat zij altijd bij zijn met de nieuwste ontwikkelingen in de sector. De projectleiders zijn innovatief en klantgericht. Zij staan de techniekers op de werf met raad en daad bij, wat resulteert in volledig integreerbaar maatwerk. Met de integratie van nieuwe diensten in het aanbod zorgt Netconnect ervoor dat het totaalplaatje klopt en dat u het overzicht over de IT-infrastructuur in uw bedrijf bewaart.

VCA*

Netconnect is VCA*-gecertificeerd. U krijgt als klant een installatie geplaatst volgens de regels van de kunst. Ze voldoet altijd aan de specifieke normen op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu.

Certificaten en garantie

U krijgt als klant bij de installatie van apparatuur en bekabeling fabrieksgaranties. Ons personeel volgt geregeld nieuwe opleidingen over installatietechnieken en producten.

Daardoor bent u er zeker van dat u werkt met mensen die weten waarover ze praten en u een solide service bieden.

Wij maken ook met veel plezier een 'as built'-plan op. Zo verwerft u inzicht in de structuur van uw bekabeling en bent u zeker van een veilige installatie volgens de geldende normen.